‘OOG brengt de ervaring van elders binnen in je eigen organisatie’ 

Barend Verkerk

Barend Verkerk
Huidige functie: directeur-bestuurder Samenwerkingsverband VO/VSO Midden-Holland & Rijnstreek
Relatie met OOG: opdrachtgever voor diverse projecten op het snijvlak onderwijs-jeugdhulp   

Veel mensen wisselen graag van baan zo eens in de zoveel jaar. Zo niet Barend Verkerk. Al sinds 2004 zwaait hij de scepter over het passend onderwijs, voorheen het samenwerkingsverband vmbo, pro en lwoo, binnen het voortgezet onderwijs in de regio Gouda en Alphen aan den Rijn. “Ik woon zelf ook in Gouda, voel me hier thuis en heb geen enkele behoefte op zoek te gaan naar iets anders. Het mooie aan mijn baan is dat je op alle niveaus, van leraar tot en met schoolbestuur en van ambtenaar tot wethouder, mag en kunt meepraten”.

Met OOG kwam hij voor het eerst in aanraking in de tijd van de regionale netwerken passend onderwijs, zo rond 2012. Hij kende OOG als een bureau dat vooral in Amsterdam actief was en zijn grenzen ging verleggen naar buiten de stad. “Ik vond het meteen een prettig bedrijf, zonder pretentieuze managementuitstraling. Ze hadden een brede kijk op beleidsontwikkeling, ze werkten snel en schreven toegankelijke stukken in heldere taal. Voor mij is het belangrijk om een klik te hebben met de personen waarmee ik werk. De organisatie waarvoor ze werken is voor mij minder belangrijk. Met veel van de mensen van OOG heb ik een klik. Mensen als Vera Jansen en Hanneke van Noort hebben veel kennis van zaken van onderwijs en jeugdhulp en zijn prettig to the point, met adviezen waar je echt iets mee kunt.”

‘OOG brengt de ervaring van elders binnen in je eigen organisatie’

Kansen voor jonge mensen

Voor de drive en werklust van Dick Rasenberg heeft hij ­bewondering: “Hij heeft een enorm netwerk en beschikt daardoor over de meest actuele informatie die benut kan worden in beleidsprocessen. Hij mag wel wat meer oog hebben voor de mensen in een organisatie: hij komt vaak binnen met een telefoon aan zijn oren en vertrekt ook weer al bellend.” Wat hij ook sympathiek vindt aan OOG is dat jonge mensen de kans krijgen zich te ontwikkelen. “Ze lopen een tijdje mee met een ervaren adviseur en doen in korte tijd veel kennis op. Voor mij is dat ook de meerwaarde van een bedrijf als OOG: ze komen op meerdere plekken en brengen de ervaring van elders binnen in je eigen organisatie. Ze zijn flexibel en hebben een grote kennis van zaken. Soms heb je dat echt nodig omdat je zelf vaak in beslag wordt genomen door de waan van de dag en onvoldoende toekomt aan studie en reflectie.”

Top