‘Het leukste blijft het contact met de mensen’

OOG & Kids – Teddy Beijersbergen en Puck Pinxt

Teddy Beijersbergen
Huidige functie: medewerker PSA OOG administratiekantoor sinds 2001

Puck Pinxt
Relatie met OOG: vakantiewerk archivering  

Als je begin jaren negentig de Sociale Academie volgde wist je één ding zeker: werk was er niet in je vakgebied. Teddy Beijersbergen ging daarom bij de gemeente ­Amsterdam aan de slag. Ze notuleerde onder meer commissievergaderingen. Daarnaast volgde ze de opleiding bestuursambtenaar aan de Bestuursacademie. Na de afdeling Onderwijs op het Saskiahuis en Stadsdeel Zuid kwam ze terecht bij Bureau Servicetaken Onderwijs. Toen dit Bureau verzelfstandigd werd, solliciteerde ze in 2001 bij OOG waar ze al wat mensen kende, meest oud-collega’s van BSO. “Het sollicitatiegesprek met Rob Naarden vond bij mij thuis plaats, aan de keukentafel. De kinderen zaten In de zandbak. Mijn dochter Puck was toen net twee.”
“Op school zei ik altijd dat mijn moeder iets deed met ­salarissen van de juffen en meesters”, vertelt Puck. “Ik ­herinner me een horloge dat ze kreeg met allemaal oogjes, als kerstpakket. En ik weet nog dat bij ons op school ­kunstenaars kwamen die door OOG waren geregeld.”

Klein en informeel

“In de beginjaren was OOG nog heel klein en de sfeer was heel informeel”, zegt Teddy. “Er werd hard gewerkt in een goed team dat over veel kennis beschikte. Al snel werden we steeds groter en kregen we steeds meer medewerkers erbij.”
Leuk aan haar werk is dat alles voortdurend verandert. Goed op de hoogte blijven van al die veranderingen is de kunst. Nieuwe opleidingen volgen doet ze ook graag, zoals Sociale Verzekeringen en de Fuwasys-opleiding, een functiewaarderingssysteem voor overheid en onderwijs.

Gezellig en leuk

Haar dochter Puck doet al sinds haar 14e vakantiewerk voor OOG. “Samen met kinderen van andere OOG-medewerkers ruimden we dan bijvoorbeeld het archief op. Een nieuw jaar ging naar het archief en een oud jaar werd versnipperd. Ik heb ook dagenlang achter de scanner gestaan om dossiers te digitaliseren. Dat was minder leuk maar het betaalde goed, beter in ieder geval dan de supermarkt. Bij een kantoorbaan denk je al snel: wat saai. Maar ik heb hier gezien dat het ook heel gezellig en leuk kan zijn. Iedereen kent me hier als de dochter van Teddy en is heel lief voor me.”
Zelf ziet ze zich niet op een kantoor gaan werken. Ze studeert fysiotherapie en is een fanatiek sporter. “Toen ik 18 was heb ik vier keer de Alpe d’Huez beklommen, gesponsord door OOG. Ik kom uit een sportief gezin.”

‘ De combinatie van administratie en advies maakt ons werk diverser.’ 

Eén computer voor vijf mensen

Teddy heeft veel zien veranderen in de ruim 20 jaar dat ze nu bij OOG werkt. “Ons werk is verregaand gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Op het Saskiahuis hadden alle onderwijsmedewerkers nog een papieren stamkaart en we stuurden faxen naar het ministerie. We hadden één computer voor vijf mensen. En aan het eind van de dag lag er een stapel post. Nu is alles digitaal en er zijn veel systemen bijgekomen. Maar het leukste blijft toch het contact met de mensen: dat je ze blij kunt maken met iets dat je voor ze geregeld hebt. Ik vind het ook interessant dat we wat meer richting de rol van adviseur toegroeien. De ­combinatie van administratie en advies maakt ons werk diverser.”

Top